Beredda att resa ut som missionärer

Olof Göransson presenterar sig och sin familj på följande sätt:
Jag, Olof, är född i Lund men har växt upp i Hässleholmstrakten. Min fru, Sosso, och jag träffades på Strandhems Bibelskola hösten -92. Därefter arbetade jag ett halvår och det var då jag fick en övertygelse om att jag skulle studera teologi. Höstterminen -93 påbörjade jag mina teologistudier vid Göteborgs Universitet och Församlingsfakulteten i Göteborg (FFG).
Den kallelse jag kände var till att bli präst, men jag förstod snart att jag inte skulle komma att bli prästvigd i Svenska Kyrkan på grund av min tro och övertygelse. Men Herren är trofast och överger inte sina barn. Om han kallar kommer han också att visa hur han vill bli tjänad.
Sosso och jag gifte oss sommaren -94. Vår äldsta dotter, Marta Sofia Rebecka, föddes 1 juli 1995. I november -96 välsignades vi med en liten dotter till, Anne Linnea Miriam.
Min fru, Sosso, är uppvuxen i Österbybruk i norra Uppland. Hon utbildade sig till förskollärare i Falun. Därefter gick hon på Strandhems Bibelskola HT -92 och VT -93. Sedan fick hon tjänst som församlingsassistent i S:t Pauli församling i Göteborg.
Hon arbetade då främst med barn- och ungdomsgrupper och konfirmander.
Sedan Rebecka föddes har Sosso varit föräldraledig. (Sosso heter egentligen Susanne, men har alltid kallats för Sosso och alla hennes vänner känner henne som Sosso.)
Jag planerar att bli klar med mina universitetsstudier för teol. kand och fil. mag höstterminen -96. Vi är antagna för bistånds- och språkstudier på Sandö VT – 97.

Familjen Bjuremo presenterar sig så här:
Johnny: Värmlänning från begynnelsen, grundskola och gymnasium i Torsby. Arbetat med lite av varje, bl. a. som skogsarbetare, varvat med FN-tjänster.
1990-91 gick jag Bibel- och missionsskola på Strandhem. 1992 flyttade jag till Göteborg i samband med giftermål med Carina. Fram till juni 1996 bodde vi i Göteborg, där jag studerade teologi, med gott stöd av Församlings-Fakulteten. Nu avslutar jag mina studier på distans och ser fram mot nästa termin på Sandö med bistånds- och språkutbildning.
Carina: Jag är född och uppvuxen i Kristianstad. Efter grundskola och gymnasium med undersköterskeexamen flyttade jag till Göteborg med mellanlandning på Helsjöns folkhögskola. Sen var det dags för Musikhögskolan i Göteborg vilket ledde till musiklärarexamen med specialinriktning på rytmik och piano. Jag har bl. a. arbetat som musiklärare vid L. M. Engströms gymnasium och vid kommunala musikskolan i Göteborg.
Vi har två barn, Julia tre och ett halvt år och Simon, ett och ett halvt. Sen juni i år bor vi i Värmland.

Foto: lightstock.com / Tina Vanderlaan