Redaktören har ordet

– Det ska mycket till… Det låg något uppgivet i den gamle mannens röst, när han för predikanten summerade sin behållning av en veckas tältmöten: Det ska mycket till för att en syndare ska få bli salig.

– Ja, det skulle mycket till, svarade predikanten, för Gud är inte nöjd med att syndaren gör så gott han kan. Det räcker inte! En helig Gud kräver full betalning för syndens skuld, och han fordrar dessutom fullkomlig rättfärdighet inför alla sina bud. Ja, det ska så mycket till, om syndaren ska bli salig, att det kan ingen syndare komma ut med till evig tid. Men nu är det så väl, att En Annan har gjort allt i syndares ställe. ”Så älskade Gud världen, att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom icke skall gå förlorad utan äga evigt liv.” Det skulle mycket till. Bara Jesus, som är Gud och man, förmådde fullgöra de oerhörda kraven, och han har gjort det för vår räkning. ”Han fullgjorde vad vi borde och blev vår rättfärdighet. Han avvände vårt elände för båd ́ tid och evighet.” Detta gjorde han för alla. Därför erbjuds nu t. o. m. den allra största syndare att bli salig för intet, av nåd, helt och hållet för Jesu skull. Var och en, vem som helst, som tror på Frälsaren blir evigt salig.

Så är då detta det enda nödvändiga – att komma till tro, leva och dö i en sann tro på Kristus. Eftersom ingen själv kan ta sig tron blir det avgörande för evigheten om man aktar på den tid då man blir sökt av Gud eller förspiller den, om man svarar ja eller nej eller inte just nu, när Herren kallar.

Vi tycker oss alla ha betydelsefulla ting att tänka på. Säkert har du som bläddrar förstrött i denna tidning många viktiga prioriteringar, angelägenheter som måste klaras upp i ditt privatliv, kan hända betydelsefulla uppgifter i kyrka och samhälle. Men, kära människa, glöm för all del inte att bara ett är nödvändigt!
Det är nu du erbjuds fri nåd. Nåden är verkligen fri. Den kostar inte oss något, därför att den en gång kostat Frälsaren en ofattbar smärta – gudsövergivenhetens eviga kval. Med tanke på detta bör det inte förvåna oss, att det står skrivet: ”Därför måste vi så mycket mer ta fasta på det vi har hört, så att vi inte driver bort med strömmen. Om redan det ord som talades genom änglar stod fast och varje överträdelse och olydnad fick sitt rättvisa straff, hur skall då vi kunna fly undan, om vi inte bryr oss om en så stor frälsning?”

Sam-Arne Nilsson

Foto: –