Missionsnytt

I förra numret noterade vi att makarna Johansson har avslutat sina språkstudier i Addis Abeba för att påbörja sin tjänst inom sjukvården i Qersa.

 

Inställd LCEt-kurs

Den i förra numret aviserade teologiska kursen för LCEt:s kyrkoledare i Asella den 9-19 januari har t. v. blivit inställd. Rune Imberg, som skulle stå för huvuddelen av undervisningen, fick av familjeskäl lämna återbud. Förhoppningen är att kursen skall kunna genomföras vid ett senare tillfälle under året.

F.d. Kenya-missionär Gunhild Andersson, som i juli gick i pension, gör under månaderna januari–april på missionens bekostnad ett återbesök i Kenya. Gunhild, som under de senaste åren varit aktiv i ELCK:s litteraturarbete, gör en uppföljning och utvärdering av denna viktiga arbetsgren.

De sex elever som under vårterminen fortsätter på Strandhems Bibelskola – Lisa Andersson, Vikbolandet, Lina Jämstorp, Olofström, Annika Nilsson, Vinslöv, Joachim Persson, Sölvesborg, Pär Persson, Sölvesborg och Kersti Svensson, Kristianstad – avser att tillsammans med sin lärare i missionslära, Per-Martin Hjort, och f.d. kenyamissionären Eskil Engström göra en studieresa till Kenya under tiden 18 februari till 12 mars.

Missionärerna i Kenya har planerat för ett lärorikt och omväxlande program, som innehåller en mängd olika intressanta studiebesök framför allt i västra Kenya.

MBV bjuder besökarna på kost och logi under de två första veckorna, d.v.s under besöket på missionsfältet, i övrigt bekostas allt annat av deltagarna själva. Bed att studiebesöket i Kenya får bli till välsignelse för alla inblandade parter, och alldeles särskilt för Strandhems Bibelskola!

Roland Gustafsson

Foto: lightstock.com / Tina Vanderlaan