”Uti Bibeln finns en skatt. Sök den, sök den!”

Under 1500-talet pågick svåra och långvariga förföljelser mot protestanter i Skottland.

Myrtle heter en ung kvinna, som en kväll riskerar livet genom att ge sig av till en hemlig gudstjänst i en stuga. Medan hon går genom skogen inträffar plötsligt det som hon mest av allt fruktar. En grupp av den katolska drottningens kavallerister spärrar hennes väg. Bäst att fortsätta framåt och försöka se obesvärad ut!

Men gruppchefen hejdar henne och frågar i barsk ton vart hon ämnar sig. Hon vågar inte dröja med svaret mer än någon sekund, men under detta ögonblick stiger ur hennes hjärta ett nödrop upp till Far i himlen.

– Min äldste bror är död, svarar hon så behärskat hon kan, och i kväll ska hans testamente läsas upp. Min far har sagt att alla barnen ska ha del i arvet. Nu ska jag gå och höra efter hur mycket jag har fått. Soldaterna låter sig nöja med detta svar och Myrtle får fortsätta till mötet.

Hade Myrtle ljugit? Nej, hon skulle ju gå och höra någon föreläsa ur Bibeln och där står det att Jesus kallar oss sina bröder. Såsom vår broder har han verkligen dött och efterlämnat ett omätligt rikt arv åt oss alla.

Att få ärva och bli rika brukar vi inte ha något emot. Men trots att de är arvingar till himmel och salighet lever många människor hela sitt liv utan att ens ta reda på vad som fallit på deras lott. Och så dör de utfattiga, osaliga.

Hur handlar du? I dag vill Jesus genom Bibelns ord uppenbara för oss vilka skatter vi äger i honom. Ta emot arvet som väntar dig och bli rik och lycklig för tid och evighet!

Efter Tidig sådd av Emanuel Giselsson

Foto: lightstock.com / Tina Vanderlaan