Körfestival drog fullt hus – och 90 000 kr till KUS!

Härligt väder, 700 glada och offervilliga åhörare, 14 körer från förr och nu som bjöd på massor av sång och musik till Herrens ära – detta bjöd att se och höra de gamla sånggrupperna som inte sjungit tillsammans på många år. Hjälmsjökvartetten hade dammat av de gamla instrumenten och gjorde verkligen succé med sin diabildsvisning med bilder från den tiden det begav sig (för 30 år sedan) – iförda Beatlesmundering! Grupperna Obadja, Kalecia och Sela hade också förenats efter några tysta år och jag tror att deras gamla inspelade kassetter fick en renässans efter kvällen. Speciellt härligt var det att höra Selas sång om Jesus som står med öppen famn och väntar på att jag skall komma hem – hem till Far!

Tack gode Gud för sången och musiken!

För den som inte orkade sitta still i sex timmar fanns det möjlighet att köpa läsk, baguetter, godis, korv – och så lotter förstås. Det fanns vinster för alla: en valfri, hemstickad tröja, fyra timmars trädgårdstjänst, en vecka på husvagnssemester, pianolektioner, en vecka med ”båge”, leksaker och mycket, mycket mera. Under kvällen var det lek och filmvisning för barnen, vilket var välbesökt. Kvällen avslutades med att lottvinnarna presenterades och det var även dragning av KUS:s 00-lotteri för alla dem som blivit månadsgåvogivare under våren. Anna Salomonsson vann 5 kg strutskött, Gunnar Gustafsson 6 kg kaffe, Tomas Johansson 300 kr. på BV-Förlag och Alfons Lindholm 3 kg godis. Grattis! En uppmaning – ät och drick inte allt på en gång…!

Rune Gustavsson höll sedan en härlig andakt där han berättade om mannen som kom hem och sa att han hade haft en stjärna som riktmärke då han plöjt sin åker. Vi uppmanades att likt bonden ha vårt riktmärke för livet i en annan värld, utan förgängelsen! 2 Kor. 4:18.

Massor av tack: till alla er som ställde upp och sjöng på festivalen, till er som arbetade så att allt det praktiska fungerade helt perfekt, till alla er som skänkte priser till lotterierna och till alla er som kom och handlade och offrade i kollekten. Gud välsigne er och alla de pengar som kom in.

Gud, låt dem användas så att flera får reda på att du är värd all lovsång i evighet!

KUS:s insamlingskommitté

Foto: lightstock.com / Tina Vanderlaan