Förstärkta relationer

Varje år ordnas en sommarvecka ett familjeläger på Åhus Missionsgård. Elisabeth Wallgren, som var med på lägret tillsammans med sin familj, ger oss några glimtar från lägret.

Varje år ordnas en sommarvecka ett familjeläger på Åhus Missionsgård. Elisabeth Wallgren, som var med på lägret tillsammans med sin familj, ger oss några glimtar från lägret.

Efter en ganska regnig första semestervecka packade vi bilen för avfärd till årets familjeläger i Åhus. När första ”pirret” lagt sig – man vet ju aldrig i förväg hur det kommer att bli, trots att det för vår familj inte var första gången – infann sig snart glädjen, förväntan och stillheten som vi längtat efter. Tänk att få en veckas fullvärdig semester – med mat och logi, både till kropp och själ i goda vänners lag, såväl gamla som nya! Någon som aldrig varit på Åhus Missionsgård förut kallade den för en ny ”häckningsplats” som de hittat och som de nog kommer att återvända till. Guds kärleks sol flödade över oss både ute (vilket lockade till bad varje dag vid den fina sandstranden) och inne, där barn och vuxna fick mycket till livs. De minsta som sig bör vid sandlådan tillsammans med duktiga barnledare.

Thomas Nilsson hälsade oss välkomna med orden från Jeremia 18: 4–6: ”Och när kärlet som krukmakaren höll på att göra av leret misslyckades i hans hand, började han om igen, och gjorde av det ett annat kärl så, som han ville ha det gjort…”

Vi fick genom John Brenemans bibelförankrade undervisning om relationer i familjen verkligen knådas och slipas under denna vecka. Att Gud vill hjälpa oss med våra relationer är uppenbart eftersom det står så mycket om det i Bibeln.

När Gud skapat oss människor till sin avbild såg han att det var mycket gott. Allt annat Han skapat var bara gott. Genom syndafallet kom ondskan in i världen och maktkampen har fortsatt sedan dess.

Vi blev påminda om hur viktigt hemmet är. Det påverkar i högsta grad vår vardag, på arbetsplatsen, i församlingen och i samhället. För barnen har hemmet en avgörande betydelse för hur de mår, nu och som vuxna. Vilket ansvar på oss vuxna! En god hjälp är att som högsta prioritet efter gemenskapen med vår Skapare och Frälsare satsa tid och engagemang i den viktigaste av alla relationer – våra äktenskap. Att leva livet i enhet med varandra är något av paradiset här på jorden. Vårt föräldrateam blir då starkt, så att vi klarar av att fullfölja den uppgift vi fått, att fostra våra barn enligt Guds vilja. Allt i kärlek. ”Icke genom någon människas styrka eller kraft ska det ske, utan genom min Ande, säger Herren.” Sak. 4:6.

Gösta Imberg tog oss med på Israels vandring i öknen mot löfteslandet – en bild av vår livsvandring mot det himmelska målet. Så fick vi konkret ta del av Kristi kropp och blod i nattvardsgudstjänsten i Yngsjö kapell.

Vårt tack går i första hand till Herren, som kallade även oss att komma till Åhus Missionsgård denna vecka för att få fylla oss med sitt liv genom bibelordet.

”Våra synder bar han i sin kropp upp på korsets trä, för att vi skulle leva för rättfärdigheten, sen vi dött bort från synderna. Genom hans sår har ni blivit helade.” 1 Pet. 2:24.

Väl mött på nästa års familjeläger!

Familjen Wallgren Stockholm

Foto: lightstock.com / Tina Vanderlaan