Vem där? – Jesus

Se, jag står vid dörren och klappar på. Om någon hör min röst och öppnar dörren, skall jag gå in till honom och hålla måltid med honom och han med mig. Upp. 3:20.

Ja, Jesus står vid dörren av våra liv och klappar på. Hör du det, eller är det för mycket ljud inne i ditt hjärtas hus så att det inte hörs hur han klappar?

Vi människor är konstiga varelser. Alla strävar vi efter olika saker att fylla det tomrum som vi ofta kan känna i våra liv. Vi söker efter gemenskap, efter bekräftelse. Vi söker efter upplevelser, den ena större än den andra. Vi försöker fylla livet med mening så gott vi kan. Mycket av det vi söker mättar vårt inre för en stund. Men det uppstår snart ett tomrum igen. Vad är det som är fel, kan man fråga sig. Allt detta som vi försöker fylla oss med gör att vi inte ser det uppenbara. Det är så mycket som är på gång i vårt inre att vi inte hör att Jesus klappar på för att fråga om han får komma in. Hade vi bara stannat upp och lyssnat hade vi märkt hur han klappar. Då hade vi hört hans röst ljuda: Jag har någonting till dig, min vän! Låt mig få visa dig. Vad är det Jesus har att ge? Jo, han som har skapat oss till gemenskap med sig, vill så gärna ha kontakt med oss igen. Han vill återuppta den kontakt som bröts när synden kom in i världen.

Jesus vill inte bara fylla tomrummet inom dig. Han vill städa ditt hus rent. Han vill göra dig hel. Han vill att du hör hans röst, öppnar för honom och låter honom komma in. Han vill vara din bästa vän.

Hur det än ser ut i ditt liv så får du ge det till Jesus. Oavsett hur smutsig och syndig du är eller känner dig så vill han ta hand om dig. Han vill rena ditt inre med sitt eget blod. Med det blod som rann på Golgata då han dog för dina synder och gjorde det möjligt för dig att få förlåtelse. Nu är vägen till himmelen öppen, och gemenskap med honom som skapat oss är möjlig igen. Så lyssna till hans röst! Låt honom få ge dig livet igen, fylla det med verklig mening. Ge dig frid. Det kostar inget. Han ger det gratis, av nåd. Lev ditt liv i gemenskap med honom. Du kommer inte att ångra det. Det blir kanske inte ett liv utan bekymmer men ett liv med hopp inför evigheten. Den evighet som han vill ha tillsammans med dig. Han bjuder dig att börja det redan nu. Hör du hur han kallar? Om inte, lyssna.

Bön: Jesus, kom in i mitt liv. Jag vill leva det med dig. Amen.

Joachim Persson, konstruktör, predikant

Foto: lightstock.com / Tina Vanderlaan