Torsdag kl. 11.15

Vad händer egentligen en helt vanlig dag i Chiclayo?
Nu avslöjar missionärerna vad just de gjorde kl. 11.15 en torsdag i slutet av november…

Vad händer egentligen en helt vanlig dag i Chiclayo?
Nu avslöjar missionärerna vad just de gjorde kl. 11.15 en torsdag i slutet av november…

HELENE: ”Jag sitter tryggt på min kontorsstol och kämpar med att förbereda juniortimmar åt juniorgruppernas ledare. Lektionen ska handla om den tionde plågan (2 Mos. 11–12). Telefonen ringer. Det är Sinnika som behöver kartong till gruppen för unga mammor…”

 

PREBEN: ”Jag befinner mig inne i stan. Har varit på telefonbolaget, men gav upp för det var alltför lång kö och dessutom var inte den person jag sökte där. Nu är jag på väg till vår trevliga datorkille Absalon för att betala något och reklamera annat.”

 

CATHRINE: ”Jag brukar ha Milka i kristendomskunskap timmen före lunch, men inte i dag! Tillsammans med Christine, Milka och Magnus är jag i stället på den svenska skolan för att öva in teaterstycket ’Jul på Hawaii’. Övningen går inte så bra, men det blir nog bättre! Halv tolv tar vi en motorcykeltaxi hem. Jag blir överraskad av paket hemifrån. En paketkalender! Guld värt!”

 

CHRISTINE: ”Denna torsdag är det inte riktigt som vanligt. I dag är vi från danska skolan nämligen borta hos svenskarna för att öva på en teater, som ska framföras för föräldrarna i morgon. Det ska också göras biljetter, popcorn och varm korv. Övningen är dock ingen stor succé – det ska helst gå bättre i morgon!”

 

SINNIKA: ”Jag tar en motorcykeltaxi till Helene. Hon har det material som jag och Maggan behöver inför vår samling i eftermiddag. Det är en samling för unga mammor som vi startat här i Las Brisas, där vi bl.a. bakar, samtalar om barnuppfostran och har en andakt.”

 

HÅKAN: ”Jag finns hemma hos en av söndagsskollärarna och har ett bibelstudium om hur vrede och hat ofta växer där man upplevt förkastelse. Samtalet blir personligt och slutar i hur viktigt det är att dela allt med kärlekens och förlåtelsens källa, Jesus själv. Han är en motvikt till allt hat som kan möta oss.”

 

MAGGAN: ”’Vem vill ha hand om biljettillverkning och vem gör en skylt till försäljningen av korv och popcorn? Okej, Milka o Magnus fixar biljetter och vi på svenska skolan gör skylten. Sedan tar alla ansvar för var sin lek och så ses vi i morgon kväll kl. 17 för genrep!’

Ungefär så låter det i klassrummet kl. 11.15. Barnen från danska och svenska skolan har övat in en pjäs, som ska spelas upp för föräldrarna i morgon kväll. Lite nervöst är det allt, men det ska nog gå bra. När danskarna har åkt tillbaka ska jag tillsammans med Sebastian, Sofie och Nicolina upp på taket och spela en innebandymatch. Kul – men svettigt i solgasset! Efter rasten har barnen en mattelektion, innan det är dags för dem att gå hem på middagsrast.”

 

ERIK: ”Jag sitter och försöker samla tankarna inför söndagens predikan, men det går trögt. Isabel från San Antonio ringer och meddelar att de vill att jag skall komma dit under eftermiddagen och leda bibelstudium. Det har varit osäkert om de kunde denna vecka, men det är kul att det kan bli av – och predikan får vänta till i morgon.”

 

Sista minuten-nytt

För den nyfikne eller orolige läsaren kan vi meddela att föreställningen ”Jul på Hawaii” på fredagskvällen blev en stor succé och att de svenska och danska eleverna gjorde strålande insatser.

 

I PERU har MBV två svenska familjer, en dansk familj och två danska volontärer. De samarbetar med WMPL i USA, som för närvarande inte har några missionärer på plats, och naturligtvis har de ett antal lokala medarbetare, som successivt tar över i uppgifterna. Missionärerna är i huvudsak engagerade i församlingsarbete och den som vill kan prenumerera på deras nyhets- och bönebrev.

Foto: lightstock.com / Tina Vanderlaan