Sångutfärd till Vikbolandet

UNDER VÅRENS vackraste tid ”mellan hägg och syrén” var vi 35 sångglada och förväntansfulla sångare från Sjung på nyttkören och Knislingekören, som under veckoslutet besökte Vikbolandet. Gemenskapen stärktes redan på bussen, då vår entusiasmerande ledare Hanna- Lena Persson gav oss många små trevliga uppgifter. På Falketorp gjorde man allt för vår trivsel och bjöd på god mat både bittida och sent. Så för oss var det att öva, njuta och vila.

Uppsjungningar hade vi dels i kyrkan i samband med aftonsången och dels på Falketorp Missionsgård. Det var säkert inte en tillfällighet att både Harald Waldemarson, som inledde, och Arthur Einarsson, som hade en kortare predikan, läste Ps. 98. Sjung för Herren en ny sång, ty han har gjort under /…/ vunnit seger /…/ gjort sin frälsning känd /…/ tänkt på oss i nåd (läs hela!). När den Helige Ande öppnar våra ögon föds ett hopp, som sträcker sig in i evigheten, det nya livet föds och då också den nya sången.

Under kvällen sjöngs många sånger med tonvikt på kallelsen till Guds rike, Jesu död och seger över synden, nåden och tacksägelsen. En stråkkvartett spelade till flera av sångerna och förhöjde stämningen.

En mening från John-Erik Ekströms anförande på hemresan får vara en hälsning till Dig: ”Det är ett privilegium att få vara en Jesu lärjunge.” Äran ska Jesus ha!

INGRID EINARSSON

Foto: lightstock.com / Tina Vanderlaan