Bibelundervisning, byggande och bön

Jonny Bjuremo, med vännerna Torbjörn Swartling och Samuel Petersson, besökte på uppdrag av Litteraturmissionen Scriptura Etiopien i januari–februari. Jonny skriver:

Vi har det bra här i Asella. Undervisningen på det teologiska seminariet för vårterminen har börjat den här veckan och alla 13 studenterna är på plats. De är mycket glada över att få undervisning och koncentrationen är på topp. Ledarna presenterar seminariet som hjärtat i kyrkans verksamhet. Be för studenterna, ledarna och hela kyrkan.
Hans Nilsson från Örkelljunga förgyller vår tillvaro i Asella. Han leder ett byggprojekt på kyrkans område. Huset som byggs ska användas till förskola och kommer att bidra till en välbehövlig inkomst för kyrkan. Väggarna är uppe och ett arbetslag arbetar intensivt varje dag tillsammans med Hans, som har fattat kärlek till Etiopien – folket och kyrkan ligger honom varmt om hjärtat. Han är ett före­döme som är väl värt att efterföljas.
Det som verkligen gläder oss under vår resa runt om i landet är att unga, initiativrika personer stiger fram och tar ansvar för olika insatser. Ett exempel är Hope-projektet i Soddo, Wollaita, som hjälper prostituerade kvinnor. Detta projekt har nu fått en utpost i Addis Abeba genom en ung ledare. Ett mycket behjärtansvärt arbete som kyrkans yngre ledare själva driver.
Vi gläds över den självklara bönen till Herren Gud! Tänk om vi kunde få samma villighet till bön och rop till Gud som våra vänner här i Etiopien. Vi har deltagit i flera bönemöten och gudstjänster, både små och stora, med samma himmelska kraft! Kära vänner – nu har vi möjlighet att öppna kanalerna för mission i retur. Är vi beredda?

Jonny Bjuremo, Sunne

Foto: lightstock.com / Tina Vanderlaan