Vintermöte om Guds längtan efter oss

Den 6 februari hölls ELUs Vintermöte i Hässleholms missionshus. Ett 150-tal deltagare i olika åldrar var samlade för en dag med undervisning, lovsång och gemenskap på temat ”Kom till mig!”.

Först ut att undervisa var Magnus Persson från församlingen United i Malmö. Han började med att trycka starkt på det rosenianska arv vi har inom vår rörelse och att vi där har något att vara stolta över och att förvalta. Undervisningen tog sin utgångspunkt i den viktiga uppdelningen mellan lag och evangelium. ”Vi människor är hela tiden är på väg bort från Gud men Gud letar efter oss och ropar: ’Var är du?’”, sa Magnus. Han ställde frågan: Vilken röst lyssnar vi på? Lyssnar vi till den som säger att vi måste vara någon och prestera något för att vara värda någonting? Eller lyssnar vi på Guds röst som säger att vi är något i Jesus och genom det han har gjort?

Efter inledningsmöte och fi ka var det dags för seminarier. Magnus Persson talade om församling, församlingsbyggnad och engagemang och Anna Swahn, ledare för skol- och studentarbetet i Credo Syd, över temat: ”Som får utan herde … skörden är stor, men arbetarna är få”. Utöver det erbjöds även ett seminarium för föräldrar om att leda sina ungdomar till tro. Det hölls av prästen Fredrik Carlsson.

Till kvällsmötet anslöt ännu mer folk och det var då dags för Håkan Giselsson att undervisa. Han talade om att vi människor har behov på olika nivåer – materiella och relationella – men att vi också har ett tomrum inom oss som enbart Gud kan fylla. Det fi nns heller inget som Gud längtar mer efter än att få fylla vårt tomrum. ”Vårt hjärtas längtan efter att bli älskade är bara ett blekt eko av Guds längtan efter att älska oss”, sa Håkan. Efter undervisning och lovsång avslutades dagen med kvällscafé.

ELU vill säga ett stort tack till alla er som var med och gjorde dagen så bra! En del av undervisningen går att lyssna till på ELUs hemsida – www.elungdom.se.

ISAK ENGSTRÖM

Foto: lightstock.com / Tina Vanderlaan