”Agnus Dei” – påskläger i Åhus

Under påskhelgen arrangerade ELU påskläger med rubriken ”Agnus Dei” på Åhus Missionsgård. Lägret var välbesökt med över 70 deltagare och vi i ledarteamet fi ck mycket positiv respons. Många var tacksamma för undervisningen, inte minst för Johannes Imbergs och Hans Weichbrodts insatser. Vi tror att många av deltagarna har fått en djupare förståelse för påskens mysterium och glada budskap, och vi hoppas att alla ska få fortsätta växa i kunskap, tro och kärlek.

Såhär skriver en av deltagarna, Emelie Gunnarsson:

”Titeln på ELUs påskläger var i år ’Agnus Dei’. Till en början måste jag erkänna att jag inte hade en aning om vad de orden betydde men under lägret fi ck jag förklarat för mig att det betyder ’Guds Lamm’. Vi fi ck undervisning om försoningen ur fl era perspektiv, både vad det betyder historiskt och vad det betyder personligen för oss. Jag uppskattade att Hans Weichbrodt och Johannes Imberg tog plats vid talarstolen några gånger. Deras undervisning med bra storys och poänger var intressanta och de drog med oss deltagare till att lyssna även om vi led av sömnbrist och distraktion från mobiler.

Annars måste jag tillstå att hela konceptet med att Jesus dör för mig är en ganska svårförståelig del i den kristna tron, Hur kan Jesus ta på sig all världens synd och därigenom göra vägen till himlen öppen? Det är inte något jag greppar och blir färdig med.

Lägret skapade många frågor hos mig. Bibeln är fullproppad med kluriga och paradoxala uttalanden som kan vara frustrerande. Men det var också i detta jag landade, att för mig handlar det om att tro och ta emot. I ett samtal med Hans Weichbrodt angående Jesu fysiska närvaro i nattvarden sa han just det att det är ett trons mysterium. När man kommer till de frågor som är svåra att förstå blir tron det avgörande.”

ANDERS EK

Foto: lightstock.com / Tina Vanderlaan