Guds visitkort

Ibland känner jag ett rus som jag inte kan beskriva på något annat sätt än som lycka. När jag får promenera barfota längs havet i ljummen sand, se hur solen skiner mellan grenarna eller regnet väcker liv i växterna kan jag fyllas av glädje. Eller när jag får känna doften av blomknopparna och av det nyklippta gräset, lyssna till regnet som faller ner på mitt fönster, se månen som lyser upp mitt rum om natten eller känna snön som knarrar under mina skor. Naturens skönhet ger mig frid i mitt hjärta, skönheten säger att allt kommer att bli bra.

När jag tar ett steg tillbaka och verkligen tar in naturens skönhet inser jag också Guds härlighet, nåd och makt. Överallt bekräftar den natur som omger oss hans delaktighet i varje detalj. Det går inte att mäta upp hur stor Gud är för han är oändlig!

Naturen är Guds visitkort, läsbart för var och en som vill. Det behöver inte vara krångligare än så att söka honom och Gud har faktiskt gjort allt tillgängligt för oss. Jag kan aldrig se en solnedgång längre utan att tänka på Guds storhet.

RONJA BENGTSSON

Foto: lightstock.com / Tina Vanderlaan