Redaktören har ordet • februari 2017

Framgångarna på det idrottsliga området sträcker sig för min del så långt som till ett mål för Västerhaninge IFs andralag någon gång på 1970- eller 1980-talet. På träningsmatch. Bortdömt på grund av offside.

Att idrott och träning betyder mycket för många är svårt att undgå. Insatserna handlar om allt från joggingturer till satsningar på elitnivå för att nå toppen och bli en mästare bland mästarna. Eller så är det på ett mer iakttagande sätt som idrotten ges uppmärksamhet: på läktare, vid bandyrinkar och i TV-soffor.

Även om intresse och engagemang för sport kan gå över styr, går det inte att bortse från den betydelse det har för att skapa relationer och knyta vänskapsband. Det har man tagit fasta på inom Kristen Idrottskontakt, KRIK, och i detta nummer av Till Liv får vi en inblick i hur KRIK arbetar både lokalt och på riksplanet.

Det är inte alltid det känns som att man svävar fram som kristen. I förhållandet till Gud kan det ibland verka som att man står kvar i startblocken när andra når såväl nya framgångar och insikter i kunskapen om Jesus som visshet i sin kallelse och erfarenheter av den helige Andes verkningar. Själavårdsartikeln i det här numret ställer frågor om vilka hinder som kan finnas och vad vi har för medel till växt i våra liv som kristna. Men inte minst påminns vi om att när inget verkar hända – då verkar Gud!

Högtidlighållandet av reformationens startår fortsätter, denna gång genom att gå in i själva hjärtpunkten: varför läran om rättfärdiggörelsen är så viktig och vad den betyder.

Stefan Nyholm
stefan.nyholm@tillliv.se

Foto: Filippa Einarsson