Redaktören har ordet • januari 2019

Det är Herrens nåd att det inte är ute med oss, att det inte är slut med hans barmhärtighet. Den är ny varje morgon, stor är din trofasthet. (Hebr. 3:22–23)

Innehåll • januari 2019

  • Vägen genom mörkret – ett samtal om att bevara tron i tider av sorg, Stefan Nyholm
  • Ord till liv • Lär känna Jesus!, Daniel Ringdahl
  • ”I stillheten är det lättare att höra Guds röst”, Karin Ipsen
  • Bryt!, Benedikte Nilsson
  • Evangelium – goda nyheter till alla som inte har förtjänat det, Jan Ulrik Smetana
  • Vittnen om Jesus i hans eget hemland, Amanda Nyholm
  • Resetankar, Erik Andersson
  • Nytt år, nya möjligheter …, Lena Artman
  • Ett sår som görs rent – försoningsgudstjänst i Örkelljunga, Mattias Lindström
  • Brinner särskilt för barnlägren, Annika Hector Madvig

Ett nytt år. Visserligen kan det tyckas bara vara en ny siffra. Men det visar ändå att det har gått 365 dagar sedan förra nyåret och alla dessa dagar har något hänt med oss. Vi har fått nya erfarenheter, vi har lärt oss nya saker. Vi har blivit äldre och vuxit till i fysisk och själslig styrka eller så har ålder och sjukdom tagit ut sin rätt och vi har blivit svagare.

För många har det gångna året medfört sorg och bekymmer. Har du drabbats av dödsfall i familjen eller problem på jobbet eller i skolan? Gud vill kanske ge dig nåden att uppleva det nya året som en möjlighet till en ny start. Att läsa om hur andra har tagit sig igenom svårigheter kan bli en hjälp och i årets första nummer möter vi personer som har fått uppleva både sorg och utbrändhet.

Bibelns budskap till oss är riktigt gammalt. Ändå är det nytt varje dag och varje år. Våra skribenter lyfter fram de goda nyheterna om Guds nåd på flera sätt: att det inte finns något som hindrar en att ta emot den utom de hinder man själv sätter upp, att Gud längtar efter att tala med oss i sitt kärleksbrev som är Bibeln, att evangeliet förkunnas för människorna i det land där Jesus föddes. Gud vill också befria oss från osunda vanor som kanske inte har varit felaktiga från början men som har fått för stor plats i våra liv.

Nytt och gammalt följer oss in i det nya år som vi ännu inte vet något om med säkerhet. Välkommen att möta det tillsammans med Till Liv!

Stefan Nyholm
stefan.nyholm@tillliv.se

Foto: Ju On