Redaktören har ordet • maj 2019

Men åt alla som tog emot honom gav han rätten att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn. (Joh. 1:12)

Innehåll • maj 2019

  • ”Tjänt väl, sig ärligt förhållit”, Nilla Henriksson
  • Ord till liv • Frid kommer med tron, Jonas Fjertorp
  • Trons som lära, Magnus Hagström
  • Ledsnad, Benedikte Nilsson
  • Jesus till barnen – barnen till Jesus, Sofia Ödman
  • Fjärran från Guds godhet, Johannes Hellberg
  • Volontärvardag i Piura, Sofia Grahn
  • På viktigt uppdrag – Insidans redaktion vill nå fler
  • Bokrecension • Hus i Guds tjänst, Christian Braw

I din närhet, i din närhet, där vill jag va’, Gud! Vid Ditt hjärta, i Din närhet, varje dag!

Vi lever i påskens tid och alla som har tagit emot Jesus och hans offer på korset för vår skull har rätten att vara Guds barn. Alla som tror på hans namn! Som barn får vi också vara i Guds närhet. Vid Guds hjärta, varje dag.

Jag har gått och grunnat i flera dagar på vad jag ska skriva i den här spalten utan att komma på något. I halvsömnen ett par timmar innan jag ska upp dagen då texten måste skrivas –får jag sången här ovanför i huvudet. Och vid datorn, när jag återigen tittar på alla artiklar som ska fylla numret, ser jag att ”i Din närhet” passar in på allihop.

En person som har levt i Guds närhet och Hans tjänst i många olika uppgifter sedan tidiga år är Ingegerd Johansson som porträtteras inledningsvis. Vår upplevelse av sorg och ledsnad kan vi få hjälp att hantera i Guds närhet, vid Guds hjärta. Det behöver nästan inte sägas, men berättelserna om vardagen som volontär i Peru, om barnledarkonferens och predikantdagar, rapporter om vad som händer på missionsfälten och undervisningen om tron – alla handlar de om vad som händer i Guds närhet.

Till och med helvetet kan i vissa kristna traditioner beskrivas som en plats i Guds närhet, men då nära Guds vrede utan möjlighet till försoning och förlåtelse. Den närheten behöver dock ingen uppleva som har tagit emot Jesus, tror på hans namn och lever vid Guds hjärta.

Stefan Nyholm
stefan.nyholm@tillliv.se

Foto: Joyce Huis