Redaktören har ordet • juni 2019

”Jesus: ’Se, jag gör allting nytt.’” Upp. 21:5

Innehåll • juni 2019

  • Bloggaren som bytte fokus, Stefan Nyholm
  • Vårt relativa människovärde, Rebecca Sturesson
  • Tron – en gåva, Magnus Hagström
  • Jesus känner all vår smärta, Ann Hermansson
  • Arbetet – bara en transportsträcka till vilan?, Anders Månsson
  • Godare än nudlar, Alfred Nyholm

Sonja Alriksson flyttade från lilla Latikberg i södra Lappland till Kungälv i Bohuslän. Vägsträckan mellan platserna är lång men efter några år gjorde hon en ännu längre resa. Från död till liv. Hon visste inte hur hon skulle orka leva ända till femtio, för utan grund att stå på verkade livet meningslöst. På Nöjesguiden bloggade hon om vad kändisar hade sagt och gjort, något som med tiden började kännas mer och mer meningslöst.

I en bok läste hon om att man kan bli Guds barn och leva under hans beskydd. Det förändrade hela Sonjas liv. Hon slutade blogga för Nöjesguiden men ville fortsätta att skriva. Verktyget är detsamma, bloggen. Skrivandet vill hon nu använda för att berätta om Jesus.

Tycker du att jobb och skola är tröttsamma och känns meningslösa ibland? Bibeln bekräftar den känslan för eftersom hela skapelsen är skadad, är också arbetet påverkat. Arbetet i sig är dock inte ett ’nödvändigt ont’. Liksom allt annat i skapelsen är arbetet från början gott och genom Jesus skapas världen på nytt och även arbetet får en förnyad mening. Framför allt att det är till för att tjäna andra människor.

Jesus är Gud. Men han är också fullt ut människa och därför har han fått känna på hur vi kan ha det. När du kommer till honom med det som är svårt kan han säga ”jag förstår” och verkligen mena det. Det kan förändra allt för dig.

Jesus förändrar. Det kan vi se i artiklarna i den här tidningen och det har många människor vittnat om. Det vill vi också förmedla vidare.

Stefan Nyholm
stefan.nyholm@tillliv.se

Foto: Katie Moum