Redaktören har ordet • januari 2022

”Låt mig börja med dig, o min Frälsare kär.” (Lova Herren 111:1)

Innehåll • januari 2022

  • Bibelsmuggling med livet som insats?, intervju med Karin och Sune Jäderberg
  • Ord till liv • Sådan Fader, sådan Son, Anders Ek
  • Bibelläsning i familjen – hur får man till den?, Sofia Ödman
  • Missionsledaren • Vad är då en människa?, Daniel Ringdahl
  • ”Herrens ord håller, då våra nät brista”, Erik J. Andersson
  • Boken som skapade vår värld, Gunnar Davidsson
  • Till Liv-panelen,
  • Insändare • Är vår förkunnelse i kris?, Jens Lunnergård
  • En bönbok från Gud, Mattias Lindström
  • Fallet Knutby – när människors önskningar står över Gud ord, Mathias Swartling
  • ”Sådana frågor får man inte ställa”, SAM
  • Gör det lilla du kan, Alma Röstin

Ett tomt blad. Något oskrivet. År 2022 har lagt sina första veckor bakom sig men fortfarande är årets karaktär obestämd. Vad kommer 2022 att innehålla?

Vissa saker är obestämda – vad blir det av pandemin, elpriset, klimatförändringarna? Eller närmare mig själv – hur ska det gå på jobbet, vad händer i familjen, kommer några av mina nära och kära gå bort, eller hem, i år? Kommer det födas barn eller barnbarn i familjen eller släkten?

Vi vet inte vad vi ska möta, men det är nog att Herren går med oss. Och det gör han. Mest specifikt gör han det genom sitt Ord. När vi läser, påminner oss om, lyssnar till och lever efter Guds ord i Bibeln går Jesus med oss. Då ger han oss vägledning, tröst, förlåtelse och gemenskap. Det är säkert, även när andra saker är osäkra. Därför är det klokt att börja det nya året med Guds ord – och därför handlar årets första nummer av Till Liv om Skriftens kraft. Det ger en fördjupning i hur Gud verkar i vår värld genom sitt Ord, men innehåller också tips på hur bibelläsningen ska gå till i en ’lästrött’ tid.

Under 2022 dyker två nya inslag upp i Till Liv. Det ena kallas ”Till Liv-panelen” – där fyra återkommande personer svarar på frågor. Den andra nyheten är inslaget ”På fältet” – där ELMs utsända reflekterar över vardagsnära händelser i sina nya hemländer.

God läsning önskas!

Mattias Lindström
mattias.lindstrom@tillliv.se

Foto: Kelly Sikkema