Redaktören har ordet • juni 2020

Men fadern sade till sina tjänare: Skynda er! Nu ska vi äta och fira, för min son var död men har fått liv igen, han var förlorad men är återfunnen. (Luk. 15:22–24)

Innehåll • juni 2020

  • Nu ber han till Jesus, Mattias Lindström
  • Vad gör livet värt att leva, John Breneman
  • Tillsammans med Kristus i liv och död, Matteus Sandell
  • Vilse i livet?, Daniel Ringdahl
  • Sökte engelskakunskaper – fann Jesus, Rakel Smetana

Vi är många som i dag har prestationsångest av något slag. Det betyder att det är våra prestationer, duktighet, ’framsida’ som ska ge oss det vi längtar efter – att vara villkorslöst älskade. För det är väl det vi alla hoppas på, att det ska finnas någon som älskar oss även när vi har en dålig dag, när vi känner oss ’sunkiga’, när långskottet studsar stolpe ut, eller när vi misslyckas på uppkörningen?
Som förälder får man lära sig hur viktigt det är att visa barnen att de är älskade även när de presterar dåligt. Deras värde hos mig som förälder bestäms inte av hur bra det går i skolan, hur många kompisar de har, om de uppför sig väl. Deras värde i mina ögon bestäms av att de är mina barn, och det förändras inte.

Gud beskriver sig i Bibeln som en far som älskar villkorslöst. Han älskar sina barn så högt att han offrade det mest värdefulla han hade för att vinna oss tillbaka. Till honom är vi alltid välkomna oavsett om vi är småfifflare eller drivna bedragare. I liknelsen om den förlorade sonen gör Jesus detta klart för oss – den son som festat bort hela arvet och levt helt ovärdigt blir mottagen med öppna armar och hans återkomst blir orsak till fest. Så gläder sig också Gud och även änglarna i himlen när du vänder tillbaka till honom. Varför väntar du?

I detta nummer av Till Liv får vi möta ett par personer som mött Jesus, vilket förändrat deras liv. Vi får också läsa om meningen i livet, utifrån åldrande, existentiella grubblerier och dödens ofrånkomlighet. God och meningsfull läsning önskas!

Mattias Lindström,
mattias.lindstrom@tillliv.se

Foto: Jude Beck