Kalkylera med tro

Om man ska bygga sitt eget hus gör man en kalkyl över kostnaderna och gör sedan sitt bästa för att skaffa fram pengarna som behövs. När man ska bygga något för Guds rike, gör man också en kalkyl, men sedan är skillnaden den att man sätter igång projektet innan man har finansieringen klar, annars hade det inte blivit många ”Guds hus”. Det är fråga om att handla i tro!

Precis så har vi gjort i styrelsen för Strandhem, när vi nu har beslutat att påbörja ett renoverings- och ombyggnadsprojekt, som har varit efterlängtat länge och där behovet har blivit mer och mer akut.

Det handlar om att bygga om en av lektionssalarna (sal 3) så att man får dels ett uppehållsrum, dels och framför allt en pentry- och matplats, där campare och andra, som kommer till Strandhem för att bo över några nätter, får en möjlighet till självhushåll. Detta har saknats på Strandhem och har en längre tid stått högt upp på prioriteringslistan.

Eftersom Strandhem har bildat ett handelsbolag med namnet ”Missionsgården Strandhem HB”, kan den externa verksamheten marknadsföras mer aktivt, och därmed ökas också intäkterna till Strandhem från denna del av verksamheten. Många, både enskilda och grupper som kan tänka sig att hyra in sig på Strandhem när vi inte själva utnyttjar lokalerna, kräver att man ska ha möjlighet till självhushåll. Under en längre tid har efterfrågan på övernattningar med självhushåll ökat och eftersom förfrågningarna fortsätter, vågar vi satsa.

Denna satsning kommer att ge fler människor möjlighet att komma till Strandhem och uppleva den härliga miljön både utomhus och inomhus, den goda omsorgen, den kristna gemenskapen och mycket mera. Kanske kan en och annan hitta sitt andliga hem på Strandhem.

Ombyggnaden, som är kostnadsberäknad till 250 000:–, ska påbörjas nu i vinter, för att stå klar till våren. Vi har räknat med att mycket av arbetet kommer att utföras av frivillig arbetskraft, men totalt sett blir det ändå en stor utgift. Vi räknar alltså med att det kommer att löna sig på längre sikt, men det är när fakturorna börjar droppa in som vi behöver pengar att betala dem med.

Strandhems ekonomi är hårt ansträngd, men vi har en stor Gud som kan ge oss det rätta sinnet för att ge och be, och vi tror att många Strandhemsvänner vill vara med om att göra missionsgården ännu mer tillgänglig för fler människor.

Rune Persson, projektledare

Foto: lightstock.com / Tina Vanderlaan