Redaktören har ordet • juni/juli 2024

När jag ser din himmel, dina fingrars verk, månen och stjärnorna som du har skapat … (Ps. 8:4)

Innehåll • juni/juli 2024

 • I denna ljuva sommartid, Karna Arvidsson
 • Ord till liv • Jesus ger förtroende och förlåtelse, Rickard Johnston
 • Det vackra och det fula, Magnus Hagström
 • Till Liv-panelen
 • Missionsledaren • Fri och modig, Daniel Ringdahl
 • Så ser jag Guds skönhet, Bodil Månsson
 • Kultursidan • Skapande Gud, skapande människa, Emilia Claesson
 • Insändare • Några drömmar, Stig Ekelund
 • Skapelsens ledtrådar, Martin Helgesson
 • Så ser jag Guds skönhet, Nils-Bertil Bertilsson
 • ELMs årskonferens – ”Kallad till frihet”, Emma Birgersson
 • Leder alla vägar till Gud?, Anders Ek
 • Kom och se, Kristín Rut Ragnarsdóttir och Kaisa Ruth Furberg
 • Så ser jag Guds skönhet, Ulrika Helgesson
 • Gå därför ut – lärjungaträning för missionsbefallningen, Daniel Ringdahl
 • ELM Syds sommaranställda 2024

Det är en underbar tid på året. Efter en iskall april exploderade naturen på nolltid i början av maj, åtminstone i Stockholm, och nu strålar naturen ikapp med midsommarsolen. Vi kommer vara hos mina svärföräldrar i Dalarna över midsommar och jag älskar den platsen. På ett sätt är det inget märkvärdigt, men ändå är där så vackert att det tar andan ur mig varje sommar. Himlen, ängarna, vattnet, och solen som nästan aldrig går ner. ”Sverige, Sverige, Sverige, fosterland,/ min längtans bygd, mitt hem på jorden.” (Heidenstam)

Årets sommarnummer har temat “Skapelsens skönhet” och Martin Helgesson hjälper oss förstå hur Gud har lagt ner ledtrådar till sig själv i skapelsen. Samtidigt räcker inte den “naturliga” kunskapen, utan den måste kompletteras med den särskilda uppenbarelsen genom Guds ord, Jesus Kristus. Detta skriver Anders Ek om, och Magnus Hagström reflekterar över hur man hanterar fulheten mitt i allt det sköna.

Skönheten i skapelsen är emellertid inte bara något intellektuellt att förstå, utan minst lika mycket något förunderligt att uppleva. Karna Arvidsson skriver om den älskade sommarpsalmen ”En vänlig grönskas rika dräkt”, och så får vi tre krönikor över hur Guds skönhet syns i skribenternas vardag.

Allt detta, och ännu mer, ryms i Till Livs sommarnummer. Detta blir också mitt sista nummer innan vår nye redaktör, Janne Smetana börjar, men jag kommer ha ett finger med även i augustinumret innan det är dags att på allvar lämna över.

Redaktionen önskar en välsignad sommar och god läsning!

Daniel Ringdahl
daniel.ringdahl@elmbv.se

Foto: Samantha Fortney