Poppis med loppis

GUD ÄR GOD! Han visste precis hur länge vi behövde ha uppehållsväder! För det behöver man ha när det är loppis på Strandhem. Ända från det att de första ivrigt väntande sprängde målsnöret till dess att de sista nöjda kunderna lastat sitt möbelfynd på släpkärran var det fint väder.

Den 8 maj var den dag då det är som en enda stor folkfest på Strandhem. Förutom smått och gott för köplystna brukar det också finnas lystmäten för såväl öga som mage, i form av blomsterplantor resp. godis och kaffe med hembakat bröd. Nytt för i år var den etiopiska pepparsåsen, som delade serveringsbord med den betydligt smaklösare varmkorven.

Ett stående inslag är en liten sångstund på förmiddagen och i år stod en trio från Boalt för sången.

En upplevelse är det också att vara på Strandhem ’dan före lopparedan’. Då ordnas det, kånkas det, bestäms ’var skåpet ska stå’, tas ut böcker från antikvariatet som kan tänkas vara gångbara, sorteras glas- och porslinspjäser och andra mera värdefulla saker inför kvalitetsauktionen.

Allt under ledning av Kjell Bengtsson, Kerstin Bengtsson och Ola Hector, som med vana händer och ögon navigerar det hela. Så har också Strandhems loppis rykte om sig, bland t.ex. antikvitetsuppköpare, att vara en av Skånes mest välorganiserade tillställningar i sitt slag.

Strandhems loppis, som i år inbringade ca 90 000 kr, är ett fint sätt att stödja Strandhem på. Här har du fyra olika möjligheter att göra en insats: skänka saker, köpa saker, hjälpa till med förberedelser och försäljning samt hjälpa till med serveringen.

EVA HENRIKSSON

Foto: lightstock.com / Tina Vanderlaan