Redaktören har ordet • september 2018

När den högste herden sedan uppenbarar sig, ska ni få härlighetens segerkrans som aldrig vissnar. (1 Petr. 5:4)

Innehåll • september 2018

  • Tron kan aldrig vara demokratisk, Markus Hector
  • Ord till liv • Det första, största och nödvändiga, Arthur Einarsson
  • Sommaren i ELM ELM Syds sommarmöte, Kristen semestervecka i Åhus, familjeläger på Fridhem, Breanäs bibelcamping, konfirmander 2018
  • Var hämtar du dina gudsbilder?, Erik Hector
  • Bergspredikan – evangelium och förmaning, Torben Kjær
  • Människans djupa längtan efter Gud, Sofia Jeppsson
  • En glimt av årets Move-resa till Kenya, Miriam Svensson
  • ’Fruktstund’ med mersmak, Alvina Nyholm

Sommarens två stora ’snackisar’ har varit fotbolls-VM och värmen.

När sommaren kom redan i maj och fortsatte hela juni var det kanske en och annan som undrade om regnet skulle komma lagom till semestern. Men värmen bara fortsatte. För en hel del skogsägare grusades tyvärr förhoppningarna om en god inkomst av sitt livsverk på grund av bränder.

Många hoppades på bra matcher i gruppspelet och kanske en åttondelsfinal för Sverige i VM. Men det gick bättre än så. Ändå blev en del besvikna över att det inte gick ännu bättre.

Ofta handlar sommaren om förväntningar som man har i förväg och som man vill ska uppfyllas – om de gör det så var sommaren lyckad och man kan gå in i höstens uppgifter med förnyade krafter och visioner. Vi har en förmåga att längta efter saker som vi inte har upplevt och så sträcker vi oss mot dem och lägger all kraft för att uppnå dem. Det kan gälla en perfekt semester eller ett väl genomfört mästerskap.

Om bara någon vecka är det val i Sverige. Mycket längtan och stor förväntan är knutna till det. Att vi längtar efter förändring och något annat än det som är just här och nu kan ses som missnöje. Men samtidigt vittnar det om att vi saknar något sedan vi förlorade den allra närmaste gemenskapen med vår skapare – vår allra djupaste längtan finns kvar.

Oavsett om man är nöjd eller besviken med hur det gick för favoritlaget i VM eller med hur sommarens förhoppningar slog in kan man ändå vara en vinnare. Det är man om man under ett läger, en semestervecka, en bibelcamping eller genom ett annat gudsmöte lite har närmat sig målet för sin längtan efter Gud. Eller kanske genom någon av artiklarna i den här tidningen.

Stefan Nyholm
stefan.nyholm@tillliv.se

Foto: Stefan Nyholm