Värmande sommarminne

Årets bibelcamping på Breanäs Missionsgård

Årets bibelcamping på Breanäs Missionsgård

Jag känner fortfarande värmen, trots att det var gråa, kalla och för årstiden fuktiga dagar den 17–22 juli i år. Men det kändes inte som om sol och bad var det viktiga. Nej, det var ”Jesu ord till tröst och förmaning” som spred en värme som bosatte sig i hjärtat och som gav oss något bortom väder och vind. Jag hörde faktiskt inte en enda klaga över regnet, inte ens de som bodde i tält. Tack vare vädret kom vi också varandra närmare. Ingen hade bråttom ner till sjön, i stället blev det tid över till att prata med varandra.

Johnny Vågen var inbjuden att hålla bibeltimmar på förmiddagarna. Till vardags är han lärare på Missionsbibelskolan Fjelltun i Stavanger. Under temat Jesu ord till tröst och förmaning talade han på vackert klingande norska över texter ur Joh. 14–16 och berörde ämnena: Jesus alene til frelse, Trygg hos Jesus, Jesu Kristi Ånd, En bolig for Ånden, Frugt som varer, Jesu kjerlighet – og vår, Jesu gjerninger – og våre, Bønn i Jesu navn och Jesu vitne. Johnny hade med sig sin fru Målfrid och två av de fem barnen, Bjarte och Marianne.

Kvällarna innehöll goda möten med olika talare och mycket sång. Vi som utgjorde lägerkör hade under Mattias Engströms ledning övat in fyra sånger, som vi bidrog med en kväll. Det är så härligt att sjunga om Jesus! ”Alla änglar böjer sig, hela jorden fröjdar sig: Vilken mäktig Gud vi har!” lyder en strof som fastnat.

Resten av tiden var det många som sportade på olika sätt i diverse turneringar, några tittade på och andra pysslade med olika göromål, som man gör i en husvagn.

Hanna Waldemarson

Foto: lightstock.com / Tina Vanderlaan