Ett gott nytt år?

Dessa rader skrivs i december 2002. Ännu en helg denna höstvinter, då kvällspressens löpsedlar handlat om dokusåpornas intriger. ”Gifta Robinsson-Anna fann ny kärlek på ön!” Och det är löpsedlar som lockar många till köp. Visst är det trist att kvällspressen inte finner viktigare budskap och händelser att uppmärksamma?

Vad hade det stått på löpsedlarna i Palestina runt år 30? Knappast något om meningslösa tv-program! Men kanske om den man som verkligen hade något nytt och ett meningsfullt budskap att komma med. Ryktet gick över landet: ”Blinda får sin syn, lama går, spetälska blir rena, döva hör, döda uppstår och för fattiga predikas glädjens budskap!”

Tänk om år 2003 kunde bli ett år, då löpsedlarna handlar om Jesus. Om hur Guds rike vidgar sina gränser, om hur väckelsen går fram. Om människor, som blir helade till kropp och själ, som i hjärtat ger plats åt Jesus och får sina synder förlåtna och hopp om evigt liv. Om kristna som, drivna av Guds kärlek, tar sig an de behövande!

Kvällsposten, december 2003: ”40 människor har kommit till tro genom Kristna Föreningen Filippis arbete i Lund.” Expressen: ”Nödställda fann Jesus och konkret omtanke på Gränden i Stockholm!” Aftonbladet: ”Ett chartrat plan med unga från BV-norrland ger sig av som missionärer till muslimländer.”

För Gud är ingenting omöjligt! Inte heller väckelse. Ett stort böneämne!

Fredrik Carlsson, redaktör

Foto: lightstock.com / Tina Vanderlaan