Gott nytt år!

VÄLKOMNA TILL ETT NYTT ÅR med Till Liv! Tidningen är från och med detta nummer något ändrad till sitt innehåll och därmed påverkas även formen. Du får mer att läsa och också ta del av fler reportage – ofta i notisens form. Vi vill gärna lyfta fram stora händelser men också det till synes lilla som sker – för det är ofta värdefullt i både Guds och människors ögon. Skicka oss gärna glimtar från aktuella händelser, besöksgruppen, skolgruppen, temahelgen m.m. – om det inte är så välformulerat kan vi fixa till det!

Vi vill börja det nya året med Jesus – man får börja varje dag med Honom! Den enklaste bönen, Jesusbönen, är kanske den bästa: Herre Jesus Kristus, Guds Son, förbarma Dig över mig! Andas in Herre, Jesus, Kristus – och andas ut din bön! Dina ord får uttrycka din verkliga längtan, för livet med Jesus och Gud, vår Far, är en relation, och en relation bygger på öppen kommunikation. Visst ser han vad du egentligen behöver, men det vore ju onaturligt om ett barn inte kom med sin verkliga önskan, talade om hur det kändes, klagade osv.

Därför lyfter vi i detta nummer fram Psaltaren – den innehåller inga tomma fraser, den uttrycker människans innersta. Låt den hjälpa dig i den kallelse du fått: att följa Jesus, vara en lärjunge och att leva i vardagen med dess arbete, mödor och glädjeämnen! Andra sånger, gamla och nya, kan också hjälpa oss här: Gå och tala om för Jesus! – det är vad livet handlar om. Och vi behöver inte gå så långt, han är nära oss och vill bli sedd av oss – som den han verkligen är.

Eva Andersson

Foto: lightstock.com / Tina Vanderlaan