MBV:s årskonferens 2001

En välkomsthälsning från de lokala arrangörerna

”Låt Jerusalem vara i era hjärtan”, skriver profeten Jesaja (51:50 ). För Guds folk är löftet om hemlandet ett avgörande perspektiv på tillvaron i den här världen. Här är vi främlingar, vandringsmän på genomresa. Vårt medborgarskap har vi i himlen, och får Herren leda och bevara oss i tron på Jesus, så är vi snart där.

Den 15–17  juni är det dags för MBV:s årskonferens. Missions- och ungdomshemmet Fridhem i Vännäs har fått förmånen att bära stafettpinnen. Planeringen är i full gång. Lördagens festafton står ungdomsgruppen för och kommittéer i stort antal har tillsatts.

– Det är ett spännande uppdrag! tycker Katrine W Bertelsen och Charlotta Mikko, som sitter med i dekoreringsgruppen. Vi vill att årskonferensen ska bli en årsfest!

– Det finns mycket kreativitet och idéer. Målet är att alla ska bidra med något de är bra på, säger Jakob Andertun, som jobbar med en IT-presentation.

Arrangörerna eftersträvar att årskonferensen ska ge tillfälle till uppbyggelse och god andlig gemenskap. Eftersom Fridhem är en lägergård, får årskonferensen också lägerkaraktär – till ökad gemenskap och trevnad för deltagarna. Att sång och musik har stor plats på Fridhem kommer förhoppningsvis att märkas under årskonferensen. Ungdomskören Glädjebud och Fridhems manskör sjunger. Hemlandstonen vill arrangörerna ska prägla dagarna.

Och Norrland är inte bara Fridhem.

– Djupa skogar, forsande älvar och ljusa nätter är viktiga element i den norrländska identiteten. Det är något vi är stolta över. En resa upp till Vännäs är ett utmärkt tillfälle att uppleva Västerbottens vackra natur i försommardräkt! hälsar David Burman, med en rejäl vink till Till Liv s läsare att ta tillfället i akt att gästa en värdefull del av vårt avlånga Sverige.

Glöm inte att be för konferensen!

Välkommen i Jesu namn!

Henrik Åström, Daniel Brandt

Foto: lightstock.com / Tina Vanderlaan