Dessa små, som tror på mig…

Det hade gått några veckor efter midsommar, när jag mötte Amandas farmor på vägen. Hon såg så glad ut.

– Kan du tänka dig! Amanda och hennes kompisar har sjungit för mig i dag. De kom in och sa att jag skulle sätta mig ner och lyssna, för de ville sjunga sångerna de lärt sig på lägret i Lindan. De sjöng i en halvtimme. Och tårarna rann på mig, ska du veta.

Hon strök sig över ögonen. Tårarna ville komma nu också.

Jag blev så glad. Glad ända in i hjärtat. Flickorna i grannbyn hade inte glömt bort lägersångerna! Nu var de ute och missionerade. Kanske var det längesen det sjöngs en kristen sång i farmors hus? Tänk om sångens budskap fick nå in i farmors hjärta!

Det är något förunderligt med sången om Jesus. Trots att det nu har gått många veckor sedan vi hade barnläger i vårt gamla skolhus i Lindan i Gagnef, känns det fortfarande som om väggarna sjunger inne i skolsalarna.

Kom till mig, kom till mig, Jesus säger: Kom till mig! Jag vill ge dig av min kärlek, jag vill ge dig liv.

Många barn från olika byar kom till lägret i år också. För en del var det första gången, andra har varit med i flera år. De flesta barnen kom från icke kristna hem, och för många var det något helt nytt att få höra om Jesus. Vi förundras och gläds över att föräldrar vill skicka sina barn till ett läger med klart kristen profil.

Lektioner med bibelberättelser, lek och god mat och mycket sång hör till lägret. Kanske är det framför allt sången som sitter kvar i minnet hos de små, när lägret är slut.

Vid avslutningen av de tre lägerdagarna var det alldeles fullsatt i samlingssalen. Många föräldrar och andra intresserade kom. Och sången från nästan 80 barn och ungdomar lämnade nog ingen oberörd. Vilken glädje det var i sången! Och vilket budskap!

Min sång om Jesus är en glad sång, han glädjens källa är.
Av honom har vi ju fått allting, som vi ser kring oss här …
Men störst av allt han gav sig själv för oss, när han på korset led…
Gud är mäktig, Gud är mäktig… Och han gav oss sin egen Son, ja, Jesus blev min bror.
Tänk han öppnade himlens port, o, vilken kärlek stor!”

Kan det kallas mission att en gång om året bjuda in till läger? Är det någon mening med sådana punktinsatser?

Amandas farmor kom med svaret. Hon kom med en hälsning från Gud till alla, som vill vara Jesu lärjungar. Tröttna inte! Guds ord är levande och kraftigt. Det kan verka där vi minst anar det, och Guds vilja är att alla människor ska bli frälsta.

Jesus är själv med och välsignar, när vi samlas i hans namn. Han är med både på bergen och i dalen – i både glada och tunga dagar. Därför får vi vara lika fulla av förtröstan som barnen var, när de med jublande glädje sjöng:

Över bergen, genom dalen, vill jag följa, när Jesus kallar mig!

Inga-Lisa Persson lärare, Lindan

Foto: lightstock.com / Tina Vanderlaan