Uppbyggelse och gemenskap

MC-entusiaster i Skåne håller god tradition vid liv

MC-entusiaster i Skåne håller god tradition vid liv

Det var en lång kortege med motorcyklar som rullade ut från Åstorp på lördagsmorgonen den 26 augusti, och fler deltagare slöt upp efter hand på vägen norrut genom Halland. Det blev 23 maskiner och 34 deltagare, när alla var samlade.

Vi körde på små vägar i gränslandet mellan skog och kust. Tänk, vad mycket fint Gud har skapat i Halland! Vanligtvis ser vi ju det här fina landskapet i de vyer E 6 bjuder på, men längs de små vägarna finns det otroligt mycket vackert att upptäcka.

Och så är det ju förstås det här med motorcykeln! En körupplevelse som rymmer dynamik, kraft, frihet. Dofter och temperaturväxlingar längs vägen sveper så härligt in under visiret. Och visst – det är mäktigt att köra i en lång, dubbelradig kortege med mullrande maskiner. Det kan inte förnekas att man för ett par dagar känner sig minst ett decennium yngre!

Under de täta pauserna fördjupades vår gemenskap. En del dricker kaffe, somliga pratar jämt, medan andra njuter av att få vara tysta och bara samla intryck… Vi är så olika, men också det här årets MC-läger underströk det djupa, gemensamma behovet av en Frälsare, som har köpt oss med sitt blod och förlåtit oss alla synder. Det blev också detta som vi fick sluta lördagen med. Arne Engström läste Ef. 1 för oss vid aftonbönen på Vallersviks vandrarhem.

Söndag morgon rullade gänget vidare norrut till Onsala. Där deltog vi i högmässan och blev efteråt bjudna på fika i församlingshemmet. Men hemresan måste börja någon gång, så därför vände vi alla söderut. Första rasten togs vid en stor sevärdhet – Tjolöholms slott. Efter en tur på slottet skildes våra vägar och vi styrde mot våra hem i mindre grupper.

MC-lägret har redan blivit en tradition. Hoppas den fortlever – och att vi kan vara med igen!

Lennart Johansson, predikant, ingelsträde

Foto: lightstock.com / Tina Vanderlaan