En fin lägersommar

Sommarverksamheten bär frukt! Många vittnar om den stora betydelsen av olika samlingar och läger. Guds ord förkunnas på barn-, konfirmations-, ungdoms och familjeläger, tältveckor och stormöten m.m. Levande tro väcks och stärks. Livet med Jesus får näring. Många vittnesbörd hörs om människor, inte minst konfirmander, som för första gången får syn på Jesus och den nåd han vunnit åt oss. Det finns stor orsak till tacksamhet och förbön!

Sommarverksamheten bär frukt! Många vittnar om den stora betydelsen av olika samlingar och läger. Guds ord förkunnas på barn-, konfirmations-, ungdoms och familjeläger, tältveckor och stormöten m.m. Levande tro väcks och stärks. Livet med Jesus får näring. Många vittnesbörd hörs om människor, inte minst konfirmander, som för första gången får syn på Jesus och den nåd han vunnit åt oss. Det finns stor orsak till tacksamhet och förbön!

På några sidor i detta nummer får vi glimtar i ord och bild från något av all den verksamhet som varit i sommar.

Familjeläger på Åhus missionsgård

Elisabeth Erlansson skriver bl a:

”Vi var ett nittiotal som under en vecka i juli fick härliga dagar tillsammans på Åhus Missionsgård. Vi fick ta del av ett omväxlande program med bl.a. uppbyggande föredrag, brännboll, Sofies goda mat, tipspromenad, gruppdiskussioner, grillkväll, samtal vid disken, lek vid sandlådan, lektioner för barnen, kojbyggande, sångövning, busa med barnpassarna och härlig lovsång.

Det är fantastiskt att få känna att vi alla får tillhöra Guds stora familj och att få nya vänner. Vi tror att det livsviktigt att varva ner till kropp och själ och låta Gud fylla oss med det som var och en behöver. Planera in goda rastplatser på livsvandring!”

 

PULS – ungdomsläger

Årets PULS-läger ägde rum på Strandhem utanför Örkelljunga. Det blev ett läger där Jesus verkligen fick vara i centrum! Drygt 180 ungdomar var samlade för fyra dagars ungdomsläger. Fredrik Hector skriver:

”Ett viktigt syfte med PULS är att vara ett uppföljningsläger för ungdomar som konfirmerats på missionsgårdarna på Breanäs, Strandhem och Åhus de senaste åren. Det är många unga människor som kommit till tro på våra missionsgårdar. Uppskattningsvis var det mellan 40 och 50 ungdomar på PULS som kommit i kontakt med den kristna tron genom våra konfirmandläger och ungdomsläger. En oförglömlig upplevelse för mig var det seminarium på lördagseftermiddagen som riktade sig till ungdomar som är nya i tron. Där satt kanske 25 personer och samtalade om hur det är att komma hem och berätta för sin familj och sina kompisar att man blivit en kristen. – – –

Många tog åt sig budskapet, och köerna till bikt, samtal och förbön var långa. För flera av deltagarna blev detta en vändpunkt – vissa fick bekänna sin synd och åter lämna sina liv i Guds händer, medan andra för första gången fick öppna sitt hjärtas dörr för Honom som ständigt står och bultar!”

 

Konfirmationslägren

Konfirmationslägren på missionsgårdarna Åhus, Strandhem, Fridhem och Breanäs är onekligen till stor välsignelse för många. God undervisning och duktiga ledare som satsar helhjärtat bäddar år efter år för fina läger där 15-åringar får kunskap i kristen tro och kan ta ställning till den.

En hel del av konfirmanderna kommer inte från kristna hem och får det tufft som kristna när de kommer tillbaka, både i hemmen och bland sina gamla kompisar. De behöver vårt stöd, inte minst genom bön!

 

Foto: lightstock.com / Tina Vanderlaan