Ett underbart läger – och fler är snart på gång!

”Gud ger vad han vill ha” löd rubriken för 15+ höstlägret på Breanäs. Det var ett läger fyllt av både undervisning och ungdomar.

”Gud ger vad han vill ha” löd rubriken för 15+ höstlägret på Breanäs. Det var ett läger fyllt av både undervisning och ungdomar. Ungefär 80 stycken deltagare och ledare befann sig på Breanäs! Undervisningen handlade bland annat om lag och evangelium och om att vi har ett nytt förbund med Gud och får ta emot vad Jesus har gjort. Vi fi ck även ta del av undervisning om Sackeus och om Guds rikes ”orättvisa” – att nåd och barmhärtighet går före meriter och prestationer. Dessutom fanns det tre spännande seminarier som man kunde välja mellan. Rubrikerna var: ”Relationer”; ”Att bli kristen och förbli det” samt ”Paradise hotel och jag”.

På lördagseftermiddagen hade vi ungdomsledare anordnat en större aktivitet. Passande nog var det FN-dagen och vi delade in deltagarna i olika länder som sedan skulle göra olika tävlingar, bland annat att måla sin flagga, gissa bibelställen och gissa nationalsånger. Lägret avslutades på söndagseftermiddagen med en härlig mässa.

Jag vill verkligen uppmuntra er till att ta chansen att åka på läger. Man får några dagar med härlig gemenskap, diskussioner med andra kristna och bra undervisning om Jesus. Under ett läger får man fylla på med ny energi och kraft. Ett tips är att följa med på ELUs läger till Trysil under sportlovet där man får kombinera något av vad jag personligen tycker är det bästa – skidåkning och Jesus!

EMMA SCHÄDER, ungdomsledare, Lund

Foto: lightstock.com / Tina Vanderlaan