Vi har mötts av gästvänlighet och värme

En första hälsning från våra nyutsända missionärer i Peru: Håkan och Sinnika Ekström.

En första hälsning från våra nyutsända missionärer i Peru: Håkan och Sinnika Ekström.

”Du omsluter mig på alla sidor och du håller mig i din hand…”

Sången/bibeltexten ringer i mina öron när jag sätter mig för att sammanfatta och skriva en hälsning och berätta för Till Livs läsare om vårt liv här i Arequipa i södra Peru.

Intrycken från denna första tid har varit blandade men övervägande positiva. Vi har mötts av gästvänlighet, värme och omsorg från övriga missionärer och från peruaner både inom och utom kyrkan. Vi har drabbats av en del magproblem och en väldig trötthet, antagligen beroende på den mängd nya intryck vi mötts av dessa första 5–6 veckor.

Vår första vecka i Peru tillbringade vi i Chiclayo för att något lära känna den miljö, de platser och de människor som vi kommer att arbeta med efter våra spanskstudier här i Arequipa.

Den andra veckan var vi i åtta-miljonerstaden Lima för att ordna med arbetstillstånd och se till att vårt bagage kom igenom tullen. Fr.o.m. vår tredje vecka och tolv veckor framåt befinner vi oss i Arequipa för att läsa spanska.

Vi bor i ett hus som hyrs av den norska missionen (NLM). Under tiden Sinnika och jag är i skolan passar Samuel Larsson från Hässleholm våra två äldsta barn, Sebastian (fyra och ett halvt år) och Sofie (snart tre år gammal). Än så länge har vi med oss Nicolina (nio månader) till skolan, eftersom hon ammas.

Vi vill tacka för förbön – det har verkligen känts att det finns människor som ber för oss!

”Trofast är han som har kallat er, han skall också utföra sitt verk.” 1Tess. 5:24.

Håkan Ekström

Foto: lightstock.com / Tina Vanderlaan