Missionsnytt

December månad innebär julhälsningarnas tid. För missionärer, ute såväl som hemma, betyder det mycket att få en hälsning från nära och kära, vänner och bekanta. Fatta pennan och sänd en julhälsning med posten, via e-post eller sms!

 

Eritrea

Barnabas Mebrahtu befinner sig tillsammans med sin familj i Sverige fram till årsskiftet.

 

Etiopien

Lars Hjort lämnade Sverige den 19 november för ytterligare tre månaders tjänst i den Lutherska Kyrkan i Etiopien (LCEt). Uppgifterna blir såsom tidigare företrädesvis undervisning och förkunnelse. Han firar jul- och nyårshelgen tillsammans med sin familj, som kommer på privat besök till Etiopien. Hanna-Karin och Workneh Hechamo har sin fortsatta tjänst och bostad i Addis Abeba.

 

Kenya

Karin Gunnarsson återkom p.g.a. familjeskäl i slutet av november till Sverige, något tidigare än planerat.

 

Peru

Familjen Emma och Henrik Birgersson återkom till Sverige i slutet av november.

Helene och Preben Koefoed-Jespersen, med barnen Milka, Magnus och Mathias, och volontärerna Christina Hansen och Lisbet Sivebæk, har sänt följande hälsning: – Vi gick på gatan på väg ner till Chiclayos stora marknad. På torget stod en hel lastbil full av panetones, de traditionella julkakorna, som väger c:a ett kilo per kaka. En svettig man, som höll på att släpa in alla kassarna i en lagerbyggnad, log mot oss och sa: ”Det här är ett hårt arbete.” – Ja, julen närmar sig. Och julen innebär för många hårt arbete. I våra skilda kulturer är många traditioner förbundna med julen, och vi vill så gärna följa dem. Men när vi blir trötta av att uppfylla alla våra egna krav, borde vi sätta oss ned och komma ihåg att Människosonen inte har ”kommit för att bli betjänad utan för att tjäna och ge sitt liv till lösen för många.” (Mark. 10:45). Vi jagar, stressar och vill så gärna hinna med allt. Men Gud, som skapat oss, vet vad vi behöver: att bli betjänade, att vara mottagare av den frälsning han har berett åt oss. Med julhälsningar från oss här i Peru.

Makarna Sinnika och Håkan Ekström med barnen Sebastian, Sofie, Nicolina och Tindra återvänder i mitten av januari 2003 för tjänst i Peru. De tre första månaderna kommer de att studera spanska i Arequipa för att sedan återuppta församlingsarbete i Chiclayo.

Roland Gustafsson, missionsföreståndare

Foto: lightstock.com / Tina Vanderlaan