På luren

KUS anställer två nya förmågor nu när höstterminen drar igång. Elisabeth Lindholm och Joakim Hector heter de och vi hade dem på luren och ställde några snabba frågor:

ELISABETH LINDHOLM
Om du fick beskriva dig själv med tre ord – vilka skulle det vara?

Glad, positiv och kortvuxen.

Vad kommer dina arbetsuppgifter att vara?

Den givna arbetsuppgiften kommer att vara att ha hand om öppna förskolan i Lund, Hässleholm och Kristianstad. Något som ska bli speciellt spännande och utmanande är en ”inspirationstjänst” – att inspirera och stödja barnledare i bl.a. söndagsskolor och hobbygrupper. Jag vet inte riktigt vad den tjänsten kommer att innebära ännu, men jag ska ha en inspirationsdag den 30 oktober på Missionsgården Strandhem, sen gäller det att läsa in sig på material – sprida barngruppsmaterial och ge praktiska och pedagogiska tips. Jag vill stötta föreningarna med vad de behöver hjälp med.

Vad ser du mest fram emot?

Inspirationsdelen – eftersom jag vet att behovet är så stort.

JOAKIM HECTOR
Om du fick beskriva dig själv med tre ord – vilka skulle det vara?

Kristen, uthållig och människoglad.

Vad kommer din arbetsuppgifter att vara?

Jag ska jobba med ungdomar i västra Skåne. Man kan dela in mitt jobb i tre olika områden: att jobba utåt, d.v.s. jobba i dagens skolmiljö med bl.a. lektioner om kristen tro och hjälpa till i samtals- och upptäckargrupper, att jobba inåt med KUS:s ungdomsgrupper, korttidare och läger och en dag i veckan jobba administrativt för KUS:s räkning.

Vad ser du mest fram emot?

Det bästa som finns är att se människor komma till tro och att se dem växa i tro och som människor.

Cia Andersson

Foto: lightstock.com / Tina Vanderlaan