Varför välja Strandhems Bibelskola?

Till Liv har bett Lina Jämstorp, som själv varit elev vid Strandhems Bibelskola, att intervjua ett antal av de nu rätt många unga män och kvinnor som avsatt en termin eller två till studier i Örkelljunga i Nordvästskåne. ”Jag ställde tre frågor till dem”, skriver Lina

Till Liv har bett Lina Jämstorp, som själv varit elev vid Strandhems Bibelskola, att intervjua ett antal av de nu rätt många unga män och kvinnor som avsatt en termin eller två till studier i Örkelljunga i Nordvästskåne. ”Jag ställde tre frågor till dem”, skriver Lina:

1. Hur kom det sig att du valde Strandhems Bibelskola?
2. Vad var det som betydde mycket för dig under tiden där?
3. På vilket sätt kan du rekommendera Strandhems Bibelskola?

Ann-Katrin Jönsson bor i Blekinge, gick den allra första bibelskolan på Strandhem hösten –77

 1. När jag hörde att de skulle starta en bibelskola blev jag nyfiken. Men jag tänkte att det inte var något för mig – det var bara för sådana som skulle bli missionärer. Men jag blev övertalad och började hösten -77.
 2. Det var en liten grupp med härlig gemenskap och framför allt fick vi en bra bibelundervisning.
 3. Om man vill göra något annorlunda ett år och få vara med kristna vänner. Det är en stor välsignelse att få gå en bibelskola där undervisningen är god och där Bibeln får vara i fokus.

 

Johan Pettersson bor i Kristianstad, gick bibelskola –93/94

 1. Jag hade planerat att gå på Strandhem i flera år innan. Jag hade hört mycket om bibelskolan, t.ex. att den gav en god undervisning.
 2. Att få ägna ett helt läsår åt Bibeln med hjälp av kunniga lärare. Man levde ett bekymmersfritt liv i kristen gemenskap på ett internat. Ja, det var verkligen roligt!
 3. Bra undervisning, god mat, bra biblisk undervisning, logi i särklass och god tillgång till litteratur om man vill fördjupa sig. Sedan finns det möjlighet till praktik inom KUS:s verksamhet. Jag fick följa med några korttidare under en dag. Och så måste jag säga att Strandhem ligger väldigt fint med en härlig natur.

 

Janna Sjödahl bor i Lund, gick bibelskola –97/98

 1. 1. Det var en ren tillfällighet. Jag var i USA och kom hem på hösten. Jag började fundera på vad jag skulle hitta på. Att gå på Strandhem var ett alternativ och en del av mina kompisar gick där. Jag funderade lite till och sedan hoppade jag in i höstterminen på bibelskolan.
 2. Just att få tid avsatt att läsa Bibeln och att få fördjupa sig i sin kristna tro. Undervisningen var bra. T.ex. troslära, där vi gick igenom dopet och nattvarden grundligt, det var intressant och lärorikt.
 3. Det är bra och god undervisning. Missionsgården är inte så stor, så det blir ett litet sammanhang med bra gemenskap. Strandhem ligger väldigt fint… Tänk att vakna varje morgon och se en zebra genom fönstret! (djurparken Bengts Gård ligger mitt emot Strandhem.)

 

Annika Nilsson bor i Vinslöv, gick bibelskola –98/99

 1. Jag hade några olika alternativ att välja mellan. Jag kände till Strandhem och det verkade vara en trevlig plats att gå bibelskola på.
 2. Jag upptäckte att det fanns en härlig gemenskap. Förut var jag med i kyrkan där hemma, och där var det inte så mycket ungdomsverksamhet. Jag fick också fördjupa mig i min tro.
 3. Man trivs bra, det finns bra lärare och så får man pröva på internatlivet.

 

Stefan Olsen kommer från Bornholm och går detta året –99/00

 1. Jag ville gå någon bibelskola men ville inte gå på Hilleröd i Danmark. Strandhem kände jag till lite sedan tidigare, och så kände jag lite folk i Skåne.
 2. Mitt sätt att tänka har förändrats. Förut tänkte jag inte så mycket, tankarna var rätt så ytliga. Nu tänker jag djupare, vilket har blivit positivt för mig. Bibeln har blivit starkare och viktigare, det var något som jag saknade innan. Inom kristen tro har jag hittat mina intresseområden, t.ex. apologetik, som har varit mycket spännande. Det har lärt mig mycket och det är något som jag skulle kunna fördjupa mig i senare i livet.
 3. Det är positiv undervisning och Strandhem är en bra plats, där man får lugn och ro att fundera och komma underfund med saker i sin kristna tro. Det är också en plats med tid för eftertanke.

Lina Jämstorp

Foto: lightstock.com / Tina Vanderlaan