Redaktören har ordet

Tänk om det är sant! Det finns så mycket som verkar tala emot att kristendomen har en förankring i verkligheten: vetenskapen, känslan, ’majoriteten’ och ibland till och med de som inte skulle eller borde säga att det inte är sant. Men tänk om det ändå är sant?!

Någon gång får jag frågan: ”Vad får du ut av att vara kristen? Vad tjänar du på det?” De förväntade svaren kanske är ’trygghet’, ’lugn’, ’visshet’ – ja, någonting att hålla fast vid och ha som ett stöd när livet känns jobbigt och tungt. Och visst kan allt det här vara något som man tycker är bra, för som kristen känner jag faktiskt många gånger att jag har allt det!

Men lika ofta eller ännu oftare står jag frågande inför framtiden och vilken väg jag ska gå. Jag känner rädsla och otrygghet för vad som ska hända med ekonomin, jobben, flyktingarna, Sverige, Europa, världen, svälten, freden …

I det här numret av Till Liv hör vi röster som talar bortom det som vi omedelbart upplever. De talar om att söka argumenten för att Gud finns. De talar om vad kristendomen verkligen handlar om och om vem Jesus är. De talar om hur samhället blir bättre när det genomsyras av kristen tro. Och de berättar om vad Gud gör i enskilda människors liv.

De olika vittnesbörden talar om att detta med Jesus och Gud faktiskt är sant. Det är grunden för hela den verklighet som vi ser omkring oss. Att ha direktkontakt med skapelsens själva ursprung, Gud, och att ha fått hans förlåtelse genom det Jesus har gjort för oss, är värt allt!

 

Stefan Nyholm

Foto: –