Vi vill användas av Gud

Detta läsår kan KUS glädja sig åt sex korttidare som arbetar med evangelisation ute på gymnasieskolor runt om i Skåne.

Detta läsår kan KUS glädja sig åt sex korttidare som arbetar med evangelisation ute på gymnasieskolor runt om i Skåne.

Karin Andersson är jag. Tjugo år fyllda och född i Ängelholm där jag nu även är korttidare. Efter studenten gick jag Idrott- och friskvårdslinjen på Hjälmareds Folkhögskola. Ett kul, lärorikt och utvecklande år! Livet som korttidare är spännande. Vi har lektioner, bokbord, café, hjälper till i kristna ungdomsgrupper mm. Vi finns där för både kristna och ickekristna ungdomar – det är en skön blandning och en stor förmån. Människor är så olika – och det är härligt! Ber man om mycket kärlek till sina medmänniskor – då märker man skillnad! Be gärna för oss, vårt arbete och de människor vi möter!

 

Jag heter Frida Persson och är en 20-åring ifrån Åstorp. Efter tre år på Klippans gymnasieskola, flyttade jag till Helsjöns Folkhögskola och gick bibellinjen där. I våras då man började fundera på vad hösten skulle innebära, kände jag att korttidare var ett alternativ för mig. Så blev det och jag är placerad i Ängelholm där vi nu varit igång i tre veckor. En av våra uppgifter är att hålla i ett kristet café för gymnasieungdomar två dagar i veckan och det leder till nya relationer. Det är ett spännande arbete man står i och vi behöver era förböner.

Lina Engström, Lund. Jag kommer från Åsljunga. Efter gymnasiet gick jag bibellinjen på Helsjöns folkhögskola, det var där jag bestämde mej för att bli korttidare. Jag vill göra något konkret för Gud och fortsätta växa och mogna som kristen. Nu är jag alltså i Lund tillsammans med Johan. Jag trivs jättebra. Vi är på tre gymnasieskolor i Lund, där vi har rastandakter, lektioner och bokbord. Vi är också med på ungdomsgruppen Berea, på fredagskvällar. Just nu jobbar vi mest med caféet som vi hoppas på att dra igång om tre veckor. Jag jobbar också lite på Design för livet och är med i Insidanredaktionen. Be gärna för oss!

Johan Sandberg… Korttidare i Lund. Jag arbetar som korttidare i Lund tillsammans med Lina. Är född och uppvuxen i Varberg där jag i senare år gått med i Svenska kyrkan. Jag har arbetat ideellt i kyrkan i många år, som har varit som ett andra hem. Eftersom jag kommer från den vanliga svenska kyrkan tycker jag att det är kul att komma in i ett nytt sammanhang med nya människor och nya erfarenheter. Jag och Lina bor på Filippi där vi har vår utgångspunkt i arbetet ute på skolorna. Vi har också en vision om ett café för gymnasisterna i stan.

Jakob Andersson är mitt namn, och jag är alltså ny korttidare i Kristianstad. Jag är uppväxt i Lund och har hunnit med att fylla 20 år. Efter gymnasiet har jag läst bibellinje på Helsjön ett år. Att bli korttidare var inget jag direkt hade tänkt inför detta år, men så har det alltså blivit och det känns faktiskt helt rätt. Ungdomsgrupperna i Hjärsåslilla och Hässleholm, bokbord, personliga möten, skolgrupper och lektioner känns som viktiga möjligheter att visa på Guds storhet, en storhet som också innebär att jag får vara hans redskap. Erfarenheten efter tre veckor är just denna, att det är Gud som använder sina redskap. Redskapet kommer inte långt i sig själv men jag ser fram emot att bli använd.

En av de nya korttidarna i Kristianstad är jag, Helena. Persson är mitt efternamn och jag är uppväxt i Getaberga utanför den stora metropolen Broby. Jag har hunnit bli hela 22 år, och efter studenten har jag bott två år i Lund, där jag läst franska i ett år och sedan jobbat på Café Sandkakan. Att vara korttidare tycker jag ska bli väldigt roligt, och av den första månaden att döma stämmer det. Jag ser fram emot att få vara ett Guds redskap bland ungdomarna i Kristianstad!

Foto: lightstock.com / Tina Vanderlaan