I tjänst hos Gud

Mellan Stilla havet i väst och Andernas bergskedja i öst ryms en kustremsa med öknens kännetecken. Där är också det andliga klimatet hårt. Men en kyrka växer nu fram i staden Chiclayo i norra Peru.

ELMs enda två heltidsmissionärer, Elin och Mattias Lindström, finns i Peru och jobbar hårt med att tjäna i församlingarna där. Eftersom de fick en dotter i början av mars är Elin nu mammaledig. ELM har också fått möjlighet att anställa Steffen Baagø Madsen på deltid vilket är en fantastisk gåva till arbetet. Det finns massor att göra! Var med och be för familjen Lindström och Steffen och hans fru Kate. Be om att Gud får visa dem vad Han vill att de ska arbeta med!

I februari var det dop i Cerropon, Mattias Lindström skrev så här på sin blogg på elmbv.se (25/2): ”Förra lördagen var det dags att passera ännu en milstolpe i byggandet av vår församling. Victor och Christian, söner till Mari-Isabel och Walter, döptes. Victor och Christian deltar ofta både i barnmöten och i gudstjänster och bibelstudier för vuxna. Deras mor är en av trotjänarna i församlingen. Det var en stor glädje för mig att döpa dem, och de båda pojkarna tog det hela på stort allvar; gladast av alla var dock deras mor.
Som förberedelse till dopet höll vi fyra dopsamtal; två hölls med föräldrarna för att de skulle veta vilket ansvar de har för att fostra barnen att leva i sitt dop, ett med barnen för att de skulle förstå vad dopet innebär, och ett tillsammans med faddrarna vars uppgift är att ta hand om barnen om något händer föräldrarna. Dopsamtalen blev goda samtal där de fick chansen att lära sig dopets betydelse, och jag själv kände att jag blev insläppt i familjen.”

I höstas flyttade församlingen i Las Brisas från sin tidigare kyrkbyggnad för att tillfälligt fira gudstjänst i pastor José Luís hus. Tyvärr har det inte varit möjligt att köpa någon tomt eller hus än. Det är ett stort böneämne. Om ni vill stödja finansieringen av detta, så hjälp ELM att stödja församlingen (se plusgiro nedan).

Pastorerna José luis cordova, Harold llontop och Merci Gomez tjänar i de tre församlingarna Las Brisas, Las Lomas och San Antonio. De har alla dessutom heltidsjobb. Det är otroligt krävande och vi behöver bära dem i bön! Låt oss därför göra det bästa vi kan för våra tre vänner i Peru: Be att de ska få kraft, uthållighet och visdom.

Lever du det liv Gud kallat dig till? Det är mer fantastiskt än vi förstår när en person säger sitt ja till Gud, och tar emot Guds kärlek. Lika fantastiskt är det när någon vill tjäna Gud. När någon vill offra sin tid för att andra ska få höra om Gud eller för att de som redan känner Gud ska få lära sig mer om honom. Jag har själv fått erkänna att jag fyller mitt liv med mycket som tar plats från Jesus. Lyckligtvis kramar Gud om mig lite hårdare och säger: ”Jag älskar dig fortfarande!” Vad säger Gal. 2:20 in i ditt liv?
Jag hoppas att du, om du har tagit emot Jesus, vill fundera över om du lever det liv som Gud har kallat dig att leva. Vanans makt är stor. Ta 15 minuter nu då du ber ”Gud jag vill tjäna dig, hur vill du att jag ska tjäna dig?” – och sen är tyst inför Gud. Vänta inte med det!
Kom ihåg, bröder och systrar, vi tjänar inte för att bli frälsta, utan för att Jesus har tjänat oss!

Peter Storgaard, missionssekreterare i ELM

Foto: lightstock.com / Tina Vanderlaan