Medarbetarna utbildades i kris- och säkerhetsberedskap

Efter julhelgerna samlades ELMs medarbetare på Missionsgården Strandhem för att starta upp en ny termin tillsammans.

Efter julhelgerna samlades ELMs medarbetare på Missionsgården Strandhem för att starta upp en ny termin tillsammans. Dagen inleddes med ett bibelstudium. Därefter föreläste Göran Tesfay Skoglund, säkerhetschef i Klippans och Åstorps kommuner, om vad man ska tänka på i krissituationer och hur man värnar säkerheten i sina organisationer, system och lokaler. Alla var tacksamma för genomgången och tyckte att det var både nyttigt och tankeväckande. En sak som Göran poängterade var hur viktigt det är med ombonade och välkomnande miljöer. Larm och kameror har sin funktion, men det viktigaste för att skapa säkerhet är ett varmt bemötande av besökare och lokaler där man känner sig trygg.

Eftermiddagen ägnades åt övning i hjärt- och lungräddning, genomgång av terminens almanacka och bön för varandra. En fin start på året i god och kollegial anda.

MARKUS HECTOR

Foto: lightstock.com / Tina Vanderlaan